Thomas Björnström ny styrelseordförande för Energikontor Norr

Energikontor Norr har fått en ny styrelseordförande. På posten som ordförande sitter nu Thomas Björnström som tar över uppdraget efter Anders Granberg.

Thomas Björnström arbetar idag som energichef i Kiruna. Närmare ansvarar han för verksamheten i kommunägda Kiruna Kraft som producerar el och levererar fjärrvärme till hela Kiruna, inklusive den nya stadskärnan. Thomas sitter sedan 2016 med i Energikontor Norrs styrelse.

Såhär säger Thomas Björnström själv om det nya uppdraget:

 Att få vara med och påverka och driva vår tids viktigaste fråga känns oerhört spännande och inspirerande. Energi, miljö och hållbarhetsfrågor engagerar mig och är viktiga för hela vår regions framtid. Dessutom ser jag tydliga kopplingar mellan dessa frågor och möjligheten att ytterligare utveckla näringslivet och skapa nya tjänster, produkter och lösningar.

Thomas Björnström har tidigare startat flera bolag. Senast har han varit VD för Softcenter AB, ett företag med verksamhet inom industriell IT och produktutveckling för kunder på nationell och internationell marknad. Engagemanget i utvecklingsfrågor har funnits med länge och han är bland annat ordförande i Kirunas näringslivsbolag samt styrelseledamot i styrelser inom industri och investeringar.

Katarina Delsing, VD på Energikontor Norr, är nöjd med beslutet av styrelseordförande:

– Thomas Björnström tillför en viktig kompetens till oss och med honom får vi också en bra förankring i Malmfälten.

Övriga som sitter med i Energikontor Norrs styrelse är Kristina Ek (Luleå Tekniska Universitet), Anders Granberg (Anders Granberg i Luleå AB), Stefan Lundmark (Piteå kommun), Carina Sammeli (Luleå kommun) samt Leif Nilsson (SSAB).

Läs fler av våra pressmeddelanden här