Exjobb med energieffektivisering i fokus

Vår energisakkunnige Emil Byström har precis avslutat studierna vid Luleå tekniska universitet där han gått Civilingenjörsprogrammet inom Hållbar energiteknik. Examensarbetet hade energieffektivisering i fokus och titeln ”Dimensionering av seniorboende från ett energiperspektiv”. Syftet har varit att simulera olika energisystem och optimera driften av ett seniorboende, främst från ett energi- och kostnadsperspektiv samt säkerställa att kraven för uppförandet av byggnaden uppnås ur ett energiperspektiv och utifrån rådande byggregler.

­– Det har varit intressant att få använda sina kunskaper i ett verkligt sammanhang och självständigt arbeta med hela processen och implementera energieffektiva och klimatsmarta åtgärder i en digital modell. Snart är spaden i jorden för projektet och det blir roligt att följa, jag ska absolut åka förbi och se hur projektet tar form, säger Emil.

Andreas Johansson, energisakkunnig på Energikontor Norr har varit handledare.

– Emil har gjort ett jättebra jobb och tagit sig an uppdraget på ett engagerat sätt. Ur energisynpunkt är det ett intressant val för ett examensarbete och säkert inspirerande att få tillämpa sina kunskaper i skarpt läge, säger Andreas.

Länk till exjobbet hittar du här