Här visar vi evenemang som vi själva håller i, tillsammans med de event i norra Sverige som andra aktörer och organisationer håller som rör energi- och hållbarhetsområdet.

Energikontor Norr bjuder den 18 januari på en inspirationsföreläsning om nya affärsmodeller och möjlighet att knyta nya kontakter med branschkollegor bland norrbottniska leverantörer och företag med energismarta lösningar. Förhoppningen är att deltagarna kommer vidga sina affärsnätverk i regionen ytterligare, få med sig nya infallsvinklar på affärsutveckling och att de lämnar träffen fylld med nya uppslag.
Inbjudan har skickats ut.
Conference DATA4ACTION: The Observatories for Energy and GHG, a strong support to the Covenant of Mayors for Climate and Energy
Regionala och lokala offentliga myndigheter utformar, genomför och följer upp sina handlingsplaner för hållbar energi- och klimat (SECAPs). Borgmästaravtalet är ett initiativ som ger stöd i i detta arbete. Ibland kan framgången för dessa uppgifter såväl som förbättring av de hållbara handlingsplanerna endast garanteras genom bra tillgång till energi och växthusgasdata. Utmaningen är att säkerställa ett regelbundet utbyte av denna data mellan aktörerna i energiomställningen, ett ämne som såväl projektet Data4Action som denna konferens handlar om.
Konferensen kommer bland annat att innehålla:
- En diskussion mellan energi uppgiftslämnare om hur man kan utveckla mer avancerade uppgifter samarbetsmodeller mellan kommuner / regioner och dataleverantörer.
- Uppvisning av strukturerat uppgiftsutbyte och exempel på hur dessa data används för utveckling och uppföljning av hållbara energi- och klimatåtgärdsplaner.
Klicka här för hela programmet
Förtroendevald och miljöanpassad offentlig upphandling – hjälp för kommuner och regioner att nå energi- och klimatmål med goda ekonomiska resultat
Tisdag den 28 februari välkomnar vi dig till en dag om offentlig upphandling, med särskilt fokus på rollen som förtroendevald kopplat till miljöanpassad upphandling och de nyheter i lagstiftningen som trätt i kraft sedan 1 januari 2017.
Offentlig upphandling omsätter mer än 600 miljarder varje år i Sverige, och om upphandlingen används på rätt sätt kan offentliga myndigheter bidra till att stärka den hållbara utvecklingen och påverka marknadsutbudet till att bli grönare. Genom tydliga målbilder och bra styrdokument gör politikerna en viktig insats i det arbetet. Vi blandar information med diskussion och berättar även om goda exempel från andra offentliga upphandlingar. Målgrupp är förtroendevalda i nämnder och fullmäktige. Dagen är kostnadsfri!
Anmälan görs till ulrika@energikontornorr.se

På den internationella konferensen Crowd sourcing week kommer Inger E Pedersen från Energikontor Norr prata om hur crowdsourcing och crowdfunding kan vara en väg till ett smartare och mer hållbart företagande i norra Sverige. Dagarna för konferensen är 15-16 mars och det finns möjlighet att delta i både Luleå och Vuollerim.
Läs mer om programmet och anmäl dig här: http://crowdsourcingweek.com/csw-arctic-circle-2017/

På den internationella konferensen Crowd sourcing week kommer Inger E Pedersen från Energikontor Norr prata om hur crowdsourcing och crowdfunding kan vara en väg till ett smartare och mer hållbart företagande i norra Sverige. Dagarna för konferensen är 15-16 mars och det finns möjlighet att delta i både Luleå och Vuollerim.
Läs mer om programmet och anmäl dig här: http://crowdsourcingweek.com/csw-arctic-circle-2017/

Tisdagen den 21 mars välkomnar vi dig till en heldag om upphandling med sakkunniga från både Upphandlingsmyndigheten och Kemikalieinspektionen. En dag som vi hoppas ge inspiration och information om varför det är viktigt med miljökrav i offentliga upphandlingar.
Förutom upphandling för en giftfri miljö och vardag, innehåller programmet allmänna upphandlingsfrågor och en genomgång av Upphandlingsmyndighetens LCCanalys (Life Cycle Cost). Målgrupp är i första hand kommuner, landsting och hela kedjan som är inblandad vid en upphandling. Det för att det är viktigt att alla led förstår vikten av att ställa krav och hur det ska hanteras av olika roller i kedjan. Välkomna är upphandlare, sakkunniga, inköpare, beslutsfattare (chefer o politiker) och företag. Detta är ett samarbete mellan Länsstyrelsen i Norrbottens län, Energikontor Norr, RUS, Upphandlingsmyndigheten och Kemikalieinspektionen.
Mer information kommer.