Avslutskonferens Stratus 1 juni 2022

Det blir en inspirerande heldag på Kulturens Hus i Luleå för dig som varit en del av projektet eller är intresserad av energi- och klimatarbete och hur vi kan stärka och påskynda omställningen.

När: 1 juni 2022, 09.00 – 16.00
Var: Kulturens Hus, Luleå

Länk till anmälan 
Anmäl dig här
Kostnadsfritt att delta

Program: Anders Granberg modererar avslutskonferensen som bjuder på ett program där resultat från projektet presenteras, goda exempel lyfts fram och ett framtidsinriktat panelsamtal.

Goda exempel från:
Håkan Tholerud, Haparanda kommun
Sophie Forsberg Johansson, Luleå kommun
Emilia Björkemyr och Peter Nordmark, Bodens kommun

I panelsamtalet deltar:
Niclas Hökfors, Överkalix kommun
Mats Berg, Bodens kommun
Carina Sammeli, Luleå kommun
Isabella Katsimenis, Energikontor Norr

Dessutom inspiration i hållbarhetsarbetet på temat ”Tillsammans är vi oslagbara – hållbarhetsarbete bortom barrikaderna” med Linnéa Engström. Linnéa Engström har en bakgrund som EU-parlamentariker där hon drev igenom lagstiftning inom fiske, klimat och miljö. Hon tog initiativ till den första rapporten om klimaträttvisa på EU-nivå. Linnéa arbetar nu som direktör för MSC- Marine Stewardship Council i Östersjöregionen, som är världens största miljömärkning av fisk och skaldjur.

Kontakt
Sofia Sjödin, Stratusprojektet/Energikontor Norr
sofia@energikontornorr.se

Stratus är ett projekt från Energikontor Norr arbetar och fokuserar på att stötta kommuner i tre arbetspaket; strategi, transport och solel. Målet är att kommunerna jobbar strategiskt för att hitta en effektiv och framgångsrik väg för att nå de nationella energi- och klimatmålen anpassad till respektive kommuns förutsättningar. De deltagande kommunerna är Arjeplog, Boden, Gällivare, Haparanda, Jokkmokk, Kalix, Luleå, Pajala, Piteå, Överkalix, Övertorneå, Älvsbyn. Läs mer om projektet här

Anmäl dig här