Projektledare till Luleå som vill bidra till en hållbar utveckling

Energikontor Norr AB arbetar för att öka andelen förnybar energi och för en effektiv energi- och resursanvändning. Våra primära målgrupper är små och medelstora företag samt offentlig verksamhet, främst kommuner. I vår verksamhet driver vi projekt och uppdrag i samverkan med andra aktörer i vårt geografiska verksamhetsområde som är Norrbotten och Västerbotten. Vi ägs av Region Norrbotten samt de 14 kommunerna i Norrbotten.

En viktig drivkraft för Energikontor Norr är arbetet för en hållbar näringslivsutveckling. Många av våra projekt är riktade direkt till företag, där vi bland annat hjälper dem att se över och effektivisera sin egen energianvändning. Resultatet av detta blir en stärkt ekonomi och en grönare miljöprofil.

Vi arbetar även med att stötta våra kommuner i norr, bland annat med deras strategiska energi- och klimatarbete. Vi som arbetar på landets nordligaste energikontor är ett team med varierande bakgrund och kompetenser. Mycket av vårt arbete genomförs i olika projekt och uppdrag där vi samverkar med andra aktörer.

Till vår verksamhet i Luleå söker vi nu en projektledare som:

  • har förmågan att skapa långsiktiga relationer och bygga nätverk i kommuner och organisationer
  • har erfarenhet av att arbeta i projekt och som är processorienterad och öppen för förändringar
  • har lätt för att ta in ny kunskap och snabbt kommer in i nya arbetsuppgifter
  • kan sälja in lösningar till företag och de offentliga aktörer som vi arbetar med
  • har intresse av att arbeta med energi- och klimatfrågor
  • alltid värderar ett hållbart perspektiv.

Du har relevant akademisk utbildning, eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har också goda kunskaper i svenska språket och du uttrycker dig väl i både tal och skrift. Du har även goda kunskaper i engelska.

För att lyckas i rollen har du vilja att arbeta för en hållbar tillväxt med affärsnytta. Vi stärker vår organisation inför framtida projekt och behöver därför dig som är kommunikativ, med förmåga att övertyga och visa på goda exempel. Du drivs av att arbeta både i projektform med andra, men också att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi på Energikontor Norr är övertygade om att mångfald och jämn könsfördelning utvecklar verksamheten. Därför välkomnar vi sökanden med olika bakgrund och erfarenhet.

 

Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut!