Poddavsnitt på temat energi- och klimatarbete i kommuner

I projektet Stratus har Energikontor Norr arbetat med att stötta 12 kommuner i Norrbotten i det strategiska energi- och klimatarbetet för att hitta en framgångsrik väg framåt för att nå de nationella energi- och klimatmålen.

Efter drygt tre år så är projektet nu i mål och i det här programmet får du få ta del av reflektioner och lärdomar från ett par av de deltagande kommunerna, få tips om vad man som kommun bör tänka på när det gäller både el transport och solel, inspireras av en förebild utanför Norrbottens gränser, en kommun som kommit väldigt långt i sitt klimat och energiarbete.

Medverkande i avsnittet:
Isabella Katsimenis, Energikontor Norr
Kjell Skogsberg, Energikontor Norr
Johan Lagrelius, BioFuel Region
Sophie Forsberg Johansson, Luleå kommun
Håkan Tholerud, Haparanda kommun
Bodil Dürebrandt, Gävle kommun
Malin Winberg, reporter

Projektet har bestått av tre arbetspaket; strategi, solel och eltransport. Arbetet med transporter har genomförts tillsammans med BioFuel Region. De deltagande kommunerna i projektet har varit Arjeplog, Boden, Gällivare, Haparanda, Jokkmokk, Kalix, Luleå, Pajala, Piteå, Överkalix, Övertorneå och Älvsbyn. Finansiärer av projektet är Europeiska regionala utvecklingsfonden och projektet har medfinansiering från deltagande kommuner, BioFuel Region, Region Norrbotten samt Energikontor Norr.