Klimatkämpar från Norr

Efterlysning: Företag och organisationer som hjälper världen att bli mer hållbar!

Gör du och dina kollegor världen grönare för var dag som går? Hjälper era produkter eller tjänster andra att minska sina CO2-utsläpp eller sin energianvändning? Då är det just er planeten behöver, och just er som Energikontor Norr söker när vi letar efter våra Klimatkämpar från Norr! Efterlysningen för 2018 har tyvärr gått ut, nästa utlysning kommer att ske hösten 2020.

Finnes: Ära och berömmelse!

Visst vill ni berätta för andra om vilka superkrafter just ni har och samtidigt inspirera fler att göra gott?

Energikontor Norr vill lyfta fram företag eller organisationer med olika typer av klimatsmarta superkrafter. Det handlar om företag och organisationer som vi anser har utmärkt sig särskilt inom sitt område och förtjänar att lyftas fram som goda exempel. Företag och organisationer som kan bevisa att de för sina kunder och för planeten gör faktisk skillnad. De företag som utmärkt sig och sina krafter lite extra kommer få en webbannons i Affärer i norr, ett reportage i våra digitala kanaler samt ett inramat bevis på era bragder. Vi kommer också att gå ut med ett nationellt pressmeddelande där vi berättar om era hjältedåd!

Exempel på goda krafter som Klimatkämpar från Norr kan ha:

Råstyrka  
Exempelvis lösningar inom biobaserad energiförsörjning

Mental coach
Om ni jobbar med tjänster och beteendeförändring för minskade CO2-utsläpp eller minskad energianvändning

Naturkrafter
Om ni erbjuder lösningar kring energi från sol, vind eller vatten

Supereffektivitet
Energieffektivisering i olika former

Naturladdning
Energilagringslösningar

 

Därför vill vi lyfta planetens superhjältar

Idag pratas det mer än någonsin om klimathotet och vilka stora utmaningar vår planet står inför. De flesta av oss är också medvetna om att vi inom kort behöver förändra vårt sätt att leva och bedriva verksamheter på.  Det pratas mycket om den stora omställningen som ska komma,  ibland med en något ödesmättad underton som indikerar stundande uppoffringar och svåra tider. Men faktum är att den stora omställningen inte ska komma snart.  Omställningen har redan pågått under lång tid, och de nya lösningarna har i stort sett alltid varit förbättringar.

Nu vill vi lyfta fram några av alla de duktiga aktörerna som finns i Norrbotten och som hjälper andra att minska sina CO2-utsläpp. Företag och organisationer som genom sina produkter och tjänster hjälper kunder och användare att göra skillnad. Vi kallar dem helt enkelt för Klimatkämpar från Norr.

Detta goda arbete som görs av företag och organisationer i Norrbotten förtjänar att uppmärksammas. Många aktörer känner vi redan till, men vi gissar att det finns många fler som kan lyftas fram som goda förkämpar för en bra framtid.

Energikontor Norr vill lyfta fram företag i olika kategorier av klimatkämpar. Företag som vi anser har utmärkt sig särskilt inom sitt område och förtjänar att lyftas fram som särskilt goda exempel i regionen.

Allt du som företag behöver göra är att fylla i vårt formulär och berätta för oss vad ert företag gjort.

 

Kriterier

Företag i olika kategorier kommer att väljas ut som särskilt goda exempel baserat på hur stora CO2-minskningar eller effektivisering i form av minskad användning av kWh de bidragit till totalt. Företag och organisationer som anmäler sig kan ha kunder i hela världen, men bolaget måste vara registrerat i Norrbotten.

Dessa utvalda Klimatkämpar kommer att presenteras på hemsidan, i sociala medier och i webbannonser på Affärer i Norr. Samtliga anmälda företag och organisationer som gjort bevisad skillnad kommer även att presenteras på Energikontor Norrs hemsida.  Alla inskickade bidrag kommer att granskas av Energikontor Norrs energisakkunniga och kompletteringar för exempelvis beräkningar kan komma att efterfrågas.

Framtidsprognoser får ej tas med i beräkningarna utan bara det som är genomfört de senaste tre åren.

Det slutliga urvalet av företag kan ej överklagas då Energikontor Norr förbehåller sig rätten att fritt välja ut vilka företag som ska presenteras som Klimatkämpar från norr. Allt baserat på det material och de uppgifter Energikontor Norr haft till sitt förfogande vid bedömningen.

 

Kontaktperson
Inger E Pedersen, Affärsrådgivare
inger@energikontornorr.se
070-666 29 69