Nu söker vi en vd

VD till Energikontor Norr AB i Luleå

Vi söker nu en ny VD till Energikontor Norr AB, då nuvarande VD går i pension.

Vill du få möjlighet att bidra till den gröna omställningen, arbeta i en växande offentlig verksamhet och samtidigt verka nära näringslivet?

Trivs du med samarbete, att underhålla och bygga nya relationer?

Tillsammans med drivna och kunniga medarbetare har du nu chansen att jobba i en spännande verksamhet som verkar för en bättre, grönare framtid!

Energikontor Norr AB är en offentligägd oberoende icke vinstmaximerande kompetensresurs, andra effektmål värderas högre i verksamheten då vi historiskt inte lämnat någon utdelning till ägarna. Vi verkar för att öka andelen förnybar energi i regionen samt bidra till en hållbar utveckling. Uppdraget är att arbeta för en effektiv användning av energi- och naturresurser och att bidra till utvecklingen av samverkan mellan olika aktörer inom energi- och klimatområdet, både privata och offentliga.

Om tjänsten

Som VD på Energikontor Norr AB leder du verksamhetens utveckling med målet att driva energi- och klimatfrågor på lokal och regional nivå. Din uppgift innefattar bland annat att säkerställa verksamhetens och projektens relevans, att följa omvärldens behov samt att kontinuerligt arbeta med kompetensförsörjning och utvecklingsprocesser. Rollen innebär också att säkerställa att Energikontor Norr AB håller hög kvalitet gentemot alla parter, därför behöver du ha god förståelse för verksamhetens uppbyggnad och finansiering. Du som ledare tar stafettpinnen vidare, med beslutsamhet och ödmjukhet driver du tillsammans med dina medarbetare verksamheten framåt. Här har du goda möjligheter att påverka verksamhetens utveckling och riktning.

I rollen ingår bland annat att

– Driva och utveckla verksamheten tillsammans med dina medarbetare

– Bidra till att bygga en hållbar, lärande organisation och främja en god arbetsmiljö

– Vara ytterst ansvarig för verksamhetens resultat, budget, regelefterlevnad och rapportering

– Samverka med styrelse och ägare samt gemensamt arbeta för verksamhetens långsiktiga utveckling

– Utveckla och bibehålla relationer till samarbetspartners samt kommunicera kunskap och resultat

Som VD på Energikontor Norr AB rapporterar du till styrelse samt ägare.

Vem är du?

Vi söker dig med chefs- och ledarerfarenhet med personal- och budgetansvar, som har förståelse för den offentliga verksamheten och dess komplexitet.

Det är viktigt att du är kommunikativ, tydlig och har god förmåga att skapa kontakter samt underhålla goda relationer. Som teamorienterad ledare förstår du kraften i samarbete och tycker om att utveckla andra. Med känsla för affären leder du teamet med stabilitet och ansvar. För att klara uppdraget framgångsrikt ser vi att du har en personlig mognad och kombinerar prestigelöshet och integritet med gott omdöme. En förtroendeingivande framtoning, ett relationsorienterat förhållningssätt och ett strukturerat arbetssätt är viktiga egenskaper i denna roll.

Du har akademisk examen och uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal såväl som i skrift. Det är meriterande om du har kunskap inom området energi på ett övergripande plan.

B-körkort krävs.

Om verksamheten

Energikontor Norr AB är en oberoende kompetensresurs och ett regionalt samverkansorgan. Verksamheten ägs av de 14 kommunerna i Norrbotten samt Region Norrbotten. Det finns 15 energikontor i Sverige och tillsammans täcker vi in hela landet.

Vår uppgift är att öka andelen förnybar energi och att få företag och offentlig verksamhet att hushålla med energi och naturresurser- helt enkelt att bidra till en hållbar utveckling med utgångspunkt i norra Sverige. Vi driver energi- och klimatfrågor, arbetar för en ökad andel förnybar energi i regionen samt verkar för en effektiv användning av energi- och naturresurser. Genom samverkan med andra aktörer arbetar vi med omvärldsbevakning och uppdrag från våra ägare och initierar, samordnar och driver olika nätverk för att samla kompetens och skapa utbyte.

En viktig drivkraft för Energikontor Norr AB är arbetet för en hållbar näringslivsutveckling. Våra projekt är riktade till så väl företag som offentlig verksamhet, där vi bland annat hjälper dem att se över och effektivisera sin egen energianvändning. Resultatet av detta blir effektivare resursutnyttjande och ett hållbarare Norrbotten.

Varmt välkommen med din ansökan.

Rekrytering via Poolia. Urval sker löpande, ansök därför redan idag, https://www.poolia.se/lediga-jobb/lulea/vd-till-energikontor-norr-ab-i-lulea/67132/