Nu efterlyser vi 2018 års Klimatkämpar!

Första året blev en succé, nu är det dags igen. För andra året i rad går Energikontor Norr ut med sin efterlysning på Klimatkämpar från Norr där norrbottniska företag har möjlighet att lyftas till skyarna för sina miljöinsatser! Så om din verksamhet hjälper andra att minska sin klimatpåverkan är det dags att söka till Klimatkämpar från Norr 2018 för chansen att nå ära och berömmelse. 

Efter förra årets succé går Energikontor Norr ut på en andra jakt efter de företag och organisationer i regionen som gör skillnad för klimatet och som är goda kandidater för utmärkelsen Klimatkämpar från Norr. Är det din verksamhets tur att få ett större erkännande för era gröna klimatinsatser? Klicka här läsa mer om kampanjen. Anmälningsperioden har gått ut, men återkom gärna 2019.

– Klimatkämpar från Norr är en satsning vi började med förra hösten för att uppmärksamma organisationer och företag som utmärker sig särskilt inom sitt område och som gör stora insatser för klimatet och sina kunder. I den stora omställningsprocess som pågår gör dessa företag en viktig insats, vi tycker att de förtjänar att synas i rampljuset. Liksom förra året kommer vi att presentera de särskilt utvalda klimatkämparna på vår hemsida, i pressmeddelanden och i marknadsförda artiklar, berättar Tim Timborn, kommunikationsansvarig på Energikontor Norr.

Energikontor Norr går nu ut med en öppen efterlysning där företag själva får anmäla sig och berätta om hur deras produkter eller tjänster hjälper andra att minska sin klimatpåverkan, detta i form av minskade koldioxidutsläpp och sänkt energianvändning. Från och med fredagen den 24 augusti ligger anmälningsfunktionen öppen på Energikontor Norrs hemsida fram till och med 21 oktober som är sista anmälningsdagen. Första veckan i november kommer de utvalda Klimatkämparna från Norr att presenteras under den stora energikonferensen Förädla världen i Norrbotten, 6-7 november.

Klimatkämparna som energikontoret letar efter kan vara verksamma inom många olika områden. Några exempel på superkrafter som Energikontor Norr söker bland företagen är:

Råstyrka
Exempelvis lösningar inom biobaserad energiförsörjning

Mental coach
Om ni jobbar med tjänster och beteendeförändring för minskade CO2-utsläpp, minskad energianvändning eller implementering av hållbarhetsarbete hos företag och organisationer.

Naturkrafter
Gör de som erbjuder energi från sol, vind eller vatten

Supereffektivitet
Energieffektivisering i olika former

Naturladdning
Energilagringslösningar

Förra året presenterades de första Klimatkämpar från Norr någonsin. Såhär sa David Wiklund, vd för Wibax Biofuels om att få utmärkelsen i kategorin grön transformation:

– Det känns fantastiskt roligt! Att vi får uppmärksamhet för det vi gör tyder ju på att vi gör saker rätt. Vi försöker allt vi kan att bidra till något gott så det är jättekul att det uppmärksammas av någon annan!

Läs mer om Klimatkämpar från Norr