Behöver du en expert till seminariet? Kolla listan!

På internationella kvinnodagen förra veckan tog några Luleåföretagare fram en lista med kvinnliga experter från Norrbotten och Västerbotten. Detta för att direkt kunna motbevisa tröttsamma yttranden som påstår att det är så svårt att hitta någon kvinnlig paneldeltagare eller föreläsare –  för visst finns det gott om dem även i norra Sverige!

Listan kom till i och med att några från Luleås näringsliv diskuterade frågan, vilket ledde fram till ett dokument med ett hundratal namn. För att tillgängliggöra listan skapades sedan en webbplats vid namn Experts in Swedish Lapland där namnen publicerades tillsammans med ett formulär för att få in fler personer. På hemsidan finns nu, en vecka senare, ungefär 540 namn. Experts in Swedish Lapland har haft flera tusentals besökare och initiativet har uppmärksammats i media.

Initiativtagarna till projektet är Anne Graf, Josefin Hedberg, Inger Edlund Pedersen, Lars Huring, Johan Sjökvist, Ella Jonsson och Andreas Lind. Listan kommer nu att fortsätta uppdateras och även själva hemsidan kommer i framtiden att utvecklas för att det ska bli enklare att och gå snabbare att hitta rätt personer. Kolla in listan och hjälp gärna till att fylla på den!